Skip to content

Herdenking bij Poort der Zuchten

De jeugd die door de poort van Haarendael gaan lopen, herdenken iets dat misschien niet hun oorlog was, maar wel hun vrijheid is.

Op donderdag 18 april om 10.30 uur vindt er een jaarlijk terugkerende herdenking plaats bij de Poort der Zuchten van Haarendael.
Leerlingen van groep 8 van basisscholen Hasselbraam en Klimop zullen een krans leggen bij dit historische monument, dat door de scholen is geadopteerd.
Deze ceremonie is meer dan alleen een eerbetoon aan het verleden; het is een moment van verbinding en herdenking. Naast de leerlingen zullen ook een afvaardiging van burgemeester en wethouders aanwezig zijn om hun respect te betuigen.
Voorafgaand aan de kranslegging zal Cees van Roessel samen met Kees Stovers de kinderen informeren over de gebeurtenissen die zich op Haarendael hebben afgespeeld tijdens de oorlog. Tijdens de herdenking zullen deze voormalige leraren uit onze gemeente dieper ingaan op deze geschiedenis, waardoor het belang van deze plechtige gebeurtenis nog meer tot uiting komt voor onze jeugd.
We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze bijzondere herdenking. Laten we samen stilstaan bij ons verleden en onze waardering tonen voor degenen die voor ons gestreden hebben. De ceremonie zal ongeveer een half uur duren.
Als voorproefje op de sfeer van deze dag, raden we aan om de video van 2023 te bekijken. Hierin wordt de betekenis van deze herdenking prachtig vastgelegd.
Bron: @filmsuithaaren
Back To Top