Skip to content

Dodenherdenking Haaren

Het gemeentebestuur nodigt je ook uit voor de herdenkingsbijeenkomst in Haaren. Zij hopen je te mogen ontmoeten in Haaren op:

Zaterdagavond 4 mei om 19.30 uur
Programma Haaren
• Herdenking om 19.30 uur in Haaren bij het oorlogsmonument, op het plein vóór de kerk
• Na 20.15 uur is iedereen van harte welkom om, onder het genot van koffie/thee, in het voormalige gemeentehuis ‘Gedenkplaats Kamp Haaren’ te bezoeken.

Bij de Herdenking in Haaren zijn vele verenigingen betrokken, zoals de gezamenlijke gilden, Zanggroep DaCapo, Scouting Haaren, RKSV Nemelaer, muziekvereniging Sint Gregorius maar ook de kinderen van beide basisscholen. Wethouder Dion Dankers is namens het college aanwezig. We zwaaien dit jaar de bevrijdingslopers weer uit, die dezelfde nacht het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen en dit naar Haaren en Oisterwijk brengen.

‘Onze Veteranen, in Vredesmissies toen en nu’

De rode draad bij de herdenking dit jaar zal ‘Onze Veteranen, in Vredesmissies toen en nu’ zijn. Diverse sprekers zullen deze thematiek aanhalen; wat het doet met 2e en 3e generaties en hoe bijzonder het is om als generatie op te groeien in vrijheid en je te mogen ontwikkelen tot wie je wilt zijn. Zonder angst, zonder dwang.
Informatie
Wil je meer weten over deze herdenkingsbijeenkomst? Neem contact op met Esther Tol van de gemeente Oisterwijk via (013) 529 13 11 of .

bron Nieuwsklok dd 3 april 2024

Back To Top